Ca răspuns la nevoile din ce în ce mai frecvente ale primăriilor de a-și îmbunătăți…
Tot ce trebuie să știți despre comunicarea online a primăriei
În ultimii ani, mediul online se numără printre principalele mijloace din care oamenii își iau informațiile. Prin intermediul rețelelor de socializare, atât diferite branduri, cât și instituții reușesc să transmită informații ușor către publicul de interes.
Importanța rețelelor sociale nu poate fi ignorată de autoritățile publice. Fie că este vorba despre campanii de conștientizare și informare sau de promovare a diverselor proiecte, toate aceste mesaje ajung rapid la cetățeni.
De asemenea, utilizarea aplicației Regista reprezintă o schimbare digitală importantă pentru cetățeni, care pot interacționa online cu primăria. Este esențial ca beneficiile oferite de aplicație să fie cunoscute de toți membri comunității, iar rețelele de socializare sunt un mijloc de informare rapid și eficient. Primăria Berceni, județul Prahova și Primăria Comunei Cordun, județul Neamț se numără printre instituțiile publice care au făcut un astfel de anunț pe Facebook, prezentând toate beneficiile oferite de aplicație.
Ce avantaje are primăria în comunicarea online?
Rețelele de socializare prezintă o serie de avantaje în ceea ce privește comunicarea activității unei primării:
1. Comunicarea în online a serviciilor Regista
Este important ca toate primăriile care folosesc portalul public e-Guvernare să anunțe în mediul online beneficiile pe care le au cetățenii. Pentru a realiza acest lucru într-un mod cât mai eficient, ne puteți scrie pe adresa de e-mail [email protected], pentru a primi un document complet care cuprinde câte o postare separată pentru prezentarea fiecărui modul în parte. De asemenea, am pregătit câte un vizual special pentru fiecare primărie care utilizează portalul. Tot ce trebuie să faceți apoi este să postați textul pe rețelele de socializare și să observați cum mesajul se va răspândi rapid în întreaga comunitate.
2. Comunicarea pe timp de criză
Pandemia provocată de COVID-19 a determinat schimbări majore și în ceea ce privește desfășurarea activității unei instituții publice. De la digitalizarea accelerată a sarcinilor zilnice, până la modificarea programului și interacțiunea cu publicul, multe primării au fost nevoite să se adapteze rapid unui mod diferit de lucru.
În acest context, rețelele de socializare reprezintă un mijloc eficient de comunicare și de informare al cetățenilor. Dacă primăria deține deja o pagină de Facebook, atunci transmiterea mesajelor prin acest canal reprezintă o sursă sigură și de încredere pentru cetățeni, mai ales în situații de criză. În ultimele luni, multe primării au ales să transmită informații de interes public prin intermediul rețelei de socializare, pentru a liniști cetățenii și pentru a-i informa cu privire la noile măsuri luate pe raza localității lor.
3. Comunicare rapidă și economică
Mediul online vă permite să transmiteți mesaje concrete, corecte și coerente, iar cel mai important aspect este faptul că acestea ajung într-un timp foarte scurt la cetățeni. Pentru a atrage și mai mult atenția publicului țintă, este recomandat ca mesajele transmise să fie însoțite de vizualuri sugestive care să susțină informația. De asemenea, comunicarea pe rețelele de socializare este gratuită, iar pentru pentru promovarea mesajelor care au un interes major pentru cetățeni sunt impuse costuri foarte mici.
4. Câștigarea încrederii publicului
Acest aspect este unul esențial, dar și foarte greu de obținut. Este important ca aleșii locali să comunice direct și deschis cu cetățenii diverse decizii și activități ale primăriei. Oamenii trebuie să simtă faptul că autoritățile publice fac eforturi pentru a răspunde nevoilor lor concrete, dar și că sunt informați la timp în legătură cu cele mai importante aspecte din localitatea lor.
Este recomandat ca mesajele să fie formulate într-o manieră cât mai naturală și ușor de înțeles pentru publicul larg. Prin intermediul rețelelor de socializare, aleșii locali pot răspunde cu ușurință la diferite probleme postate de cetățeni, care intră în sfera lor de atribuții. În acest fel, oamenii vor simți că autoritățile publice îi înțeleg și sunt alături de ei.
5. Clarificarea unor aspecte controversate
Din păcate, în ultimii ani, rețelele de socializare au devenit un mijloc principal pentru propagarea știrilor false. Este important ca atunci când un astfel de zvon fals începe să fie tot mai mult răspândit, primăria să intervină cu o clarificare oficială a situației apărute.
În concluzie, comunicarea instituțiilor publice pe rețelele de socializare reprezintă un punct important pentru interacțiunea cu cetățenii. În acest fel, mesajele ajung mult mai ușor la public, care va fi informat în legătură cu cele mai importante aspecte ale primăriei. De asemenea, în online, vă puteți promova rapid și serviciile de care oamenii pot beneficia.
Echipa Regista a realizat un document complet cu modele pentru postări care ilustrează beneficiile fiecărui modul în parte. Pentru a intra în posesia materialelor pentru Social Media, ne puteți scrie la [email protected]