Termeni si Conditii privind utilizarea modulului Contribuabili al Platformei Regista

Data ultimei actualizari: Decembrie 2021

Nu va grabiti…
1. Va incurajam sa cititi intregul document, pentru ca, odata acceptat, va obliga, si doar in conditiile lui puteti sa utilizati modulul „Contribuabili” („Modulul Contribuabili”) al platformei Regista („Platforma” sau „Regista”).

2. Esenta contractului dintre noi este:
● Modulul Contribuabili, Platforma si serviciile noastre sunt oferite gratis, ca atare, fara nicio garantie explicita sau implicita sau vreo raspundere din partea noastra, cu exceptia raspunderii asumate de noi in mod expres sau impuse de lege;
● Sunteti responsabili de informatiile/datele pe care le incarcati pe Platforma/Modulul Contribuabili si de activitatea dvs. pe Platforma;
● Daca aflam ca Platforma/Modulul Contribuabili sau serviciile noastre sunt folosite in mod ilegal sau cu incalcarea contractului nostru, va putem intrerupe accesul la acestea, dar va vom instiinta si vom da posibilitatea sa va spuneti punctul de vedere;
● Din cand in cand, putem schimba acesti termeni si conditii, dar va vom anunta prin e-mail de orice asemenea schimbare, iar dvs. veti avea posibilitatea sa incetati contractul dintre noi, daca schimbarile nu va convin.

Despre noi, Platforma Regista si Modulul Contribuabili
3. Noi suntem Regista Digital S.A. CUI 44681966, J40/13259/2021, cu sediul în București, Sectorul 3, Splaiul Unirii, Nr. 165, clădirea TNO2, et. 6 e-mail: [email protected], (denumita in cele ce urmeaza “noi”, „Societatea” sau orice alt termen similar).

4. Noi am creat si dezvoltat platforma Regista® ca un serviciu web (denumita in cele ce urmeaza „Platforma” sau “Regista”) cuprinzand diverse module, destinate interacțiunii dintre primăriile localităților din România inrolate in platforma Regista („Primariile”) și persoanele care iau contact cu acestea (de obicei, contribuabilii sau rezidentii acelor localități, dar și petiționarii sau alte persoane interesate) (denumite in mod generic “Contribuabilii” sau “Utilizatorii”).

5. Modulul Contribuabili este destinat sa faciliteze Utilizatorilor diverse operatiuni si formalitati in raport cu Primaria relevanta, respectiv, completarea si depunerea de formulare electronice privind servicii publice ale Primarie (urbanism, asistenta sociala etc.) sau privind obligatii ale Utilizatorilor (plata taxele si impozitelor locale, plata amenzilor etc.), depunerea de sesizari adresate Primariei, precum si accesul la Monitorul Oficial Local.

6. In afara punerii la dispozitie a Platformei si a Modulului Contribuabili, Societatea nu presteaza alte tipuri de servicii prin intermediul Platformei; in mod particular, nu poate fi tinut responsabila pentru activitatea Primariilor sau a Contribuabililor.

7. Daca doriti sa luati legatura cu noi, ne puteti transmite un email la adresa [email protected] sau ne puteti scrie la adresa de sediu.

Termenii si Conditiile modulului Contribuabili (T&C) fac parte din contractul dvs. cu noi

Documente contractuale si obiect

8. Pentru accesul la Modulul Contribuabili al Platformei, dvs. incheiati un contract cu Societatea, din care fac parte acesti termeni si conditii de utilizare a modulului Contribuabili (“Termenii si Conditiile” sau “T&C”), impreuna cu Politica de Confidentialitate, si Politica de cookies.

9. Obiectul acestor T&C il reprezinta oferirea in mod gratuit a accesului la Modulul Contribuabili al Platformei Regista.

Acceptarea Termenilor si Conditiilor

10.Crearea contului de Utilizator si folosirea Modulului Contribuabili este posibila doar daca acceptati in mod expres, prin bifarea casutei corespunzatoare, Termenii si Conditiile Modulului Contribuabili.

11.Va recomandam sa salvati acesti Termeni si Conditii ai Modulului Contribuabili (versiunea in vigoare la data crearii contului), pentru cazul in care nu le mai puteti accesa ulterior.

Modificari ale T&C Modul Contribuabili

12. Din cand in cand, putem modifica acesti T&C ai Modulului Contribuabili, pentru a reflecta modificari ale Modulului, ale Platformei, ale legislatiei sau ale practicilor noastre interne, etc. Asemenea modificari vor fi aplicabile, in principiu, doar pentru viitor, cu exceptia situatiilor cand legea impune ca aceaste modificari sa se aplice retroactiv.

13. Orice asemenea modificari vor fi notificate, la adresa de e-mail pe care ati pus-o la dispozitie la crearea contului de Utilizator.

Contul de Utilizator. Activare.

14. Exista doua tipuri de cont de Utilizator: (a) contul de persoana fizica si (b) contul de persoana juridica.

15. Indiferent de tipul contului creat, Utilizatorul va trebui sa aiba 18 ani impliniti (in cazul persoanelor fizice) sau, dupa caz, sa fie o entitate juridica valabil constituita, prin reprezentantul sau desemnat avand capacitatea de a reprezenta acea entitate.

16. Ne rezervam dreptul de a solicita informatii si documente suplimentare pentru a verifica identitatea Utilizatorilor si indeplinirea conditiilor de mai sus, fara a ne asuma aceasta obligatie. In cazul in care aceste informatii/documente nu sunt oferite putem sa refuzam/suspendam crearea contului de Utilizator.

17.Contul apartine doar Utilizatorului inregistrat si nu il puteti transfera, fara acordul nostru scris. Nu trebuie sa autorizati sau sa permiteti oricarei alte persoane sa il foloseasca, cu exceptia reprezentantilor autorizati. Avem dreptul sa va suspendam/inchidem Contul oricand avem motive sa credem ca este folosit ilegal sau contrar acestor Termeni si Conditii.

18.Contul de persoana fizica se va crea personal de catre Utilizatorul persoana fizica sau de catre o persoana imputernicita de aceasta in acest sens.

19.Contul de persoana juridica se va crea de catre reprezentantul legal al persoanei juridice. Persoana care creeaza contul de Utilizator va detine si va prezenta, la solicitarea Societatii, dovada ca reprezinta profesionistul pentru care creeaza contul de Utilizator.

20. Utilizarea de date false sau fara acordul personei in cauza, pentru crearea de conturi de Utilizator este interzisa, ce poate atrage suspendarea/incetarea furnizarii serviciilor din prezenta, precum si toate consecintele legale ce decurg din aceste fapte.

21. Ulterior crearii contului se va solicita activarea contului de catre Utilizatorul contului. Solicitarea va fi transmisa prin e-mail.

22.Activarea contului de Utilizator se face doar cu acordul Utilizatorului, prin accesarea link-ului primit pe e-mailul furnizat la crearea contului de Utilizator.

23. In cazul in care contul nu este activat de catre Utilizator in termen de 7 zile de la primirea e-mailului, contul creat impreuna cu datele de contact furnizate vor fi in mod automat sterse.

Date cu privire la Utilizator. Accesul la aceste date

24. Date la crearea contului de Utilizator (denumite si „Datele Utilizatorului”)
a. La crearea contului de Utilizator vor fi introduse urmatoarele date:
● In cazul persoanelor fizice: e-mailul de contact si parola, nume, prenume, codul numeric personal, seria si numarul cartii de identitate, adresa de domiciliu;
● In cazul persoanelor juridice: e-mailul de contact si parola, denumirea, codul de identificare fiscala a persoanei juridice, datele de identificare ale reprezentantului persoanei juridice.

b. Ulterior introducerii Datelor Utilizatorului, ele vor fi folosite de catre Utilizator in relatia cu Primariile, pentru completarea automata de diverse documente ce urmeaza a fi adresate Primariilor sau vizand activitatea acestor (de exemplu: formulare, petitii, sesizari, ordine de plata etc).

c. Pentru detalii suplimentare cu privire la utilizarea datelor personale ale Utilizatorului, a se vedea Politica de confidentialitate.

d. Folosind setarile din contul de Utilizator puteti, printre altele, sa va completati informatiile, sa corectati eventuale erori ivite cu ocazia introducerii datelor si sa ne cereti sa schimbam sau sa va reamintim parola.

e. Prin crearea si utilizarea Contului de Utilizator, dvs. va asumati raspunderea pentru pastrarea confidentialitatii datelor de cont (user si parola), pentru gestionarea accesarii contului si pentru activitatea derulata prin intermediul acestui Cont.

25. Date introduse de catre Utilizator in cursul utilizarii Modulului Contribuabili („Date generate de Utilizator”)
a. Ulterior crearii si activarii contului de Utilizator puteti introduce/crea/genera o serie de informatii si date, inclusiv date personale, care va permit utilizarea Modulului Contribuabili sau care au legatura cu relatia Utilizatorului cu Primaria. De exemplu, puteti introduce date cu privire imobilele detinute, puteti incarca fisiere etc.

b. De regulă, doar dvs. veți avea acces si control asupra acestor date (e.g. puteti alege sa le introduceti, stergeti, modificati, sa limitati accesul etc. la orice moment).

c. Datele pot fi accesibile și unor terțe părți selectați de dvs.- de exemplu ele pot fi transmise in mod activ la initiativa Utilizatorilor catre Primarii sau catre procesatorul de plati al Platformei. De asemenea, datele mai pot fi accesate in mod incidental, in cazul unor activitati de mentenanta tehnica a Platformei Regista realizate de catre Societate.

d. Asemenea informatii includ in cazul conturilor de Utilizator:
● Date privind proprietatile detinute (pozitionare, evaluare, categorie de folosinta, etc.);
● Date privind situatia fiscala sau socio-economica a Utilizatorului (strea civila, cazuri sociale, taxe si impozite datorate, amenzi platite etc);
● Informatii cuprinse in documentele atasate petitiilor, formularelor sau sesizarilor primariilor, etc.)

26.Societatea poate utiliza parte din aceste Date generate de Utilizator in format anonimizat, pentru generarea anumitor rapoarte agregate in format anonimizat privind utilizarea Modulului Contribuabili.

Comunicarea cu Utilizatorii

27. La crearea contului de Utilizator vi se va solicita o adresa de e-mail pentru a fi asociata pe Platforma cu profilul dvs. de Utilizator.

28.Sunteti de acord ca noi sa folosim aceasta adresa de e-mail pentru a comunica cu dvs. la orice moment, de aceea sunteti incurajati sa va verificati in mod periodic adresa de e-mail, pentru eventuale comunicari din partea noastra. Data comunicarii este prima zi lucratoare ce urmeaza zilei in care v-am transmis o anumita comunicare pe e-mail.

29. Dvs. ne puteti contacta prin modalitatea prevazuta la art. 7.

Preturi. Plati

30.Accesul la Modulul Contribuabili al Platformei Regista este un serviciu gratuit, intrucat nu implica plata vreunei sume de bani de catre Utilizatori catre Societate.

31.Cu toate acestea, cu ocazia efectuarii de plati prin intermediul Modulului Contribuabili este posibil sa fie percepute comisioane de catre terte parti (cum ar fi procesatorul de plati, banca emitenta a cardului dvs. de debit etc.). Plata online a sumelor de bani reprezentand
taxe si impozite sau amenzi datorate catre bugetele locale se face fie prin redirectionarea Utilizatorului catre portalul www.ghiseul.ro, fie catre un procesator de plati.

32. Pe viitor, pe masura dezvoltarii unor noi functionalitati ale Modulului Contribuabili, este posibil ca anumite servicii oferite in cadrul Modulului Contribuabili sa fie platite. In acest caz, acesti T&C vor fi modificati corespunzatori.

Retragerea Utilizatorului de pe Platforma

33. Utilizatorul are dreptul la orice moment sa se retraga din contractul incheiat cu Societatea (adica sa incetati folosirea Modulului Contribuabili), fara a preciza motivele acestei retrageri.

34. Pentru a exercita acest drept de retragere este suficient sa ne anuntati prin e-mail sau
folosind adresa de contact de intentia dvs..

35. Urmare a solicitarii dvs. de retragere, contul de Utilizator va deveni inactiv, iar datele dvs. din cont vor fi eliminate, cu exceptia mentinerii lor, in format criptat, a acelor date necesare in vederea conservarii integritatii datelor din Platforma.

36. Drepturile dvs. privind datele dvs. personale vizate se exercita in conformitate cu Politica noastra de confidentialitate si cu legislatia aplicabila.

Accesul la Platforma

37. Platforma este gazduita pe infrastructura unor furnizori specializati de servicii de hosting (in prezent, Microsoft Azure) („Furnizorul de hosting”) si este in consecinta dependenta de disponibilitatea serviciului acestor furnizori.

38.Cu exceptia situatiilor agreate expres, Societatea nu isi asuma accesibilitatea Modulului Contribuabili prin reteaua publica de internet (uptime), decat in limita accesibilitatii oferite de Furnizorul de hosting.

39.Se pune in vedere Utilizatorului faptul ca Modulul Contribuabili al Platformei Regista este oferit ca atare, fara nicio garantie expresa sau implicita si este exclusa orice raspundere a Societatii pentru orice prejudicii rezultand in legatura cu utilizarea Modulului Contribuabili, in cea mai mare masura permisa de lege.

Proprietate intelectuala

40.Societatea detine toate drepturile de proprietate intelectuala asupra Platformei Regista, inclusiv asupra Modulului Contribuabili, asupra domeniului regista.ro, website-ului regista.ro („website-ul Regista”), precum si asupra oricaror versiuni ale acestora, inclusiv asupra codului-sursa, codului obiect, interfetei grafice, continutului postat in cadrul Platformei Regista de catre Societate.

41. Este interzisa orice actiune asupra sau in legatura cu Platforma Regista sau Modulul Contribuabili care ar putea aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala ale Societatii cum ar fi: copierea in tot sau in parte a Platformei, inclusiv a Modulului Contribuabil, distribuirea, alterarea, compilarea, modificarea acesteia sau a website-ului Regista, etc., fara acordul prealabil scris al Societatii.

42. Marca Regista® este marca inregistrata pe numele titularului Regista Digital S.A. Folosirea marcii Regista® fara acordul titularului este interzisa.

43. Nu aveti voie sa folositi in orice mod – fara acordul nostru scris si prealabil – oricare din elementele sau continutul de pe website-ul Regista (fotografii, text, elemente grafice sau video, imagini, design, layout, logo-uri, marci inregistrate sau neinregistrate, simboluri comerciale, software, continut multimedia, etc.); acestea sunt proprietatea noastra sau a titularilor legitimi, si utilizarea lor fara acordul titularilor lor va atrage consecintele prevazute de legislatia aplicabila.

44. Utilizatorii Modulului Contribuabili pastreaza toate drepturile asupra continutului incarcat in Platforma, in special asupra Datelor generate de Utilizator (a se vedea art. 25 de mai sus). Continutul încarcat pe/prin Platforma va respecta Regulile de Conduita prevazute de T&C al Modulului Contribuabili, in caz contrar, Societatea isi rezerva dreptul de a suspenda contul de Utilizator sau de a-l dezactiva definitiv.

Reguli de conduita in utilizarea Modulului Contribuabili

45. Utilizarea Modulului Contribuabili trebuie sa respecte cerintele legislatiei si sa nu incalce drepturile nimanui.

46. In acest scop, Utilizatorii Modulului Contribuabili vor respecta urmatoarele reguli de conduita („Regulile de Conduita”):
a. Vor folosi Modulul Contribuabili potrivit potrivit acestor Termeni si Condiiti;

b. Nu vor incarca si nu vor folosi in cadrul Modulului Contribuabili continut ilegal, daunator, ofensator, rasist, xenofob sau imoral. Prin continut ilegal se intelege orice continut care incalca sau a carui incarcare pe Platforma Regista incalca un act normativ sau un contract sau care incalca in orice fel drepturile unor terte parti;

c. Nu vor utiliza Modulul Contribuabili sau Plaforma intr-o modalitate care deterioreze, dezactiveze, supraincarce sau sa impiedice utilizarea Platformei sau care sa interfereze in mod neautorizat cu interactiunea celorlalti Utilizatori cu Platforma;

d. Nu vor intreprinde activitati precum decompilarea sau copierea prin orice metode, inclusiv prin reverse engineering, a Modulului Contribuabili sau a Platformei;

e. Nu vor folosi Platforma sau Modulul Contribuabili pentru activitati ilegale, inclusiv phishing, transmiterea de publicitate neautorizata sau ilegala, continut adult, spam, junk mail, chain letters sau orice alta forma de mesagerie in masa;

f. Nu vor folosi Platforma sau Modulul Contribuabili in modalitati care incalca proprietatea intelectuala sau alte drepturi, secrete comerciale sau confidentialitatea unor terte parti;

g. Nu vor folosi Platforma sau Modulul Contribuabili pentru a transmite materiale care contin adware, malware, spyware, virusi informatici sau orice cod malitios sau care este destinat sa intrerupa, distruga sau sa limiteze functionalitatea unei aplicatii informatice sau a unui echipament;

h. In general nu vor folosi Platforma intr-un mod nerezonabil, abuziv sau ilegal. Incetarea contractului cu Utilizatorii Modulului Contribuabili.

Restrictionarea, suspendarea si sistarea accesului

47.Contractul dintre noi si Utilizator poate inceta la orice moment, la initiativa oricareia dintre Parti. Dvs. va puteti retrage de pe Platforma in conditiile prevazute de art.33 si urm.

48. Sub rezerva respectarii obligatiilor contractuale, ne vom stradui, fara a garanta, faptul ca Utilizatorul va avea acces continuu la Modulul Contribuabili, pe durata functionarii. Platformei fara o limita de timp.

49. Putem alege sa incetam si noi contractul cu dvs., printr-o simpla notificare transmisa pe  adresa de e-mail de contact, cu un preaviz de 5 zile lucratoare.

50. De asemenea, Societatea va putea sa suspende si, ulterior, sa elimine complet accesul Utilizatorilor la Platforma/Modulul Contribuabili daca Utilizatorul incalca legea sau acesti T&C. Dupa suspendarea accesului la Platforma/Modulul Contribuabili, Societatea va notifica Utilizatorului in cauza motivul suspendarii, acordand un termen rezonabil pentru ca Utilizatorul sa-si exprime punctul de vedere/apararea, inainte de a elimina, daca este cazul, complet accesul la Platforma/Modulul Contribuabili.

51. In situatia incetarii din orice motiv a T&C ale Modulului Contribuabili, Utilizatorii vor avea la dispozitie un termen de gratie de 30 de zile pentru a prelua informatiile existente pe Platforma/Modulul Contribuabili cu privire la activitatea acestora („Datele Utilizatorului”). Societatea poate acorda contra-cost asistenta pentru transferul Datelor Utilizatorului. La expirarea termenului de gratie mai sus mentionat, daca acesta nu este prelungit de catre Societate, Datele Utilizatorului vor deveni inaccesibile pentru Utilizator si vor putea fi eliminate, la discretia Societatii.

52. Dispozitiile prevazute in art. 51 nu aduc in niciun fel atingere drepturilor persoanelor fizice prevazute in special de legislatia din domeniul datelor cu caracter personal sau de alte acte normative.

Raspunderea noastra
53. Orice referire la noi sau Societate, din aceasta sectiune privind Raspunderea noastra ii include si pe directorii, administratorii, angajatii si reprezentantii nostri, care vor beneficia, in cea mai mare masura permisa de lege de orice limitare sau exonerare de raspundere prevazuta de prezenta.

54. In cea mai mare masura permisa de lege, raspunderea noastra totala fata de dvs. in legatura cu utilizarea in orice fel a Modulului Contribuabili sau a Platformei este exclusa.

55. In orice caz, Societatea nu va putea fi tinuta raspunzatoare decat in cazurile unor prejudicii cauzate in mod direct, din culpa grava sau cu intentie, cu exceptia cazurilor prevazute expres de lege. Este exclusa raspunderea pentru orice prejudiciu indirect (cum ar fi, dar fara a se limita la: beneficiul sau profitul pierdut, pierederea unor oportunitati de afaceri etc.).

56. Fara a aduce atingere celor de mai sus, nu suntem raspunzatori fata de dvs. in special daca:
● Nu ne putem indeplini la timp sau integral sau ne indeplinim cu intarziere vreo obligatie fata de dvs., cand acest lucru este cauzat de evenimente sau circumstante ce nu tin de controlul nostru (de exemplu: disfunctionalitati tehnice ale furnizorilor, orice caz de forta majora sau caz fortuit, etc.);
● In alte cazuri exprese prevazute de lege.

Sesizari si reclamatii
57. Daca aveti nelamuriri sau reclamatii, va rugam sa ne contactati într-una din modalitățile prevăzute la art. 7.

58. Intenționăm să soluționăm intern orice eventuala sesizare sau reclamație în termen de 30 de zile de la recepționarea acesteia (cu exceptia cazului in care legea ne impune un alt termen), urmand sa va informam in scris cu privire la decizia luata.

59. Iar daca aveti motive sa credeti ca v-am incalcat drepturile, puteti sa va adresati:
a. ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), daca sunteti
consumator sau
b. Instantelor competente.

Soluționarea disputelor și a litigiilor
60. Dorim să rezolvăm amiabil orice neințelegere ce ar putea interveni între noi și dvs. privind acești Termeni și Condiții. Dar dacă nu vom putea ajunge la o rezolvare amiabila, litigiul va fi soluționat de instanțele competente din București, cu excepția litigiilor cu consumatorii. Legea română este legea aplicabila.

Alte detalii utile
61. Website-ul poate conține link-uri către alte website-uri; dvs. le folosiți pe risc propriu și vă încurajăm să citiți cu atenție termenii lor de utilizare, deoarece noi nu putem fi ținuți responsabili pentru conținutul acestor website-uri sau pentru produsele sau serviciile pe care le oferă.

62. Putem oricând sa cedăm acest contract unei alte părți, cu informarea dvs. scrisă (de exemplu, în cazul în care vindem sau cedăm Platforma/Modulul Contribuabili. De asemenea, putem oricând să subcontractăm catre un terț anumite servicii, cu informarea dvs., dar fără a fi necesar acordul dvs.

Back To Top