Semnătură electronică
Digitalizează integral interacțiunile dintre instituția publică și cetățeni, cu modulul de semnătură electronică. Facilitează o comunicarea fluidă și securizată, 100% online, pentru o administrație modernă și debirocratizată.

Funcționalitățile modulului
Semnătură Electronică
Procese de lucru complet integrate
Prin eliminarea necesității semnăturilor olografe și a documentelor fizice, instituția poate digitaliza și sincroniza toate procesele, în concordanță cu cerințele legale, pentru o comunicare îmbunătățită cu cetățenii.
Interacțiuni simplificate și sigure
Procesele de semnare a documentelor devin mai ușoare, eliminând necesitatea deplasărilor și semnăturilor olografe. Toate interacțiunile devin digitale și pot fi realizate în mod sigur, la cel mai înalt standard UE.
Resurse utilizate inteligent
Cu ajutorul semnăturilor electronice, resursele utilizate sunt optimizate, reducând astfel costurile și consumul de materiale, este promovată protejarea mediului, iar nevoia de stocare fizică a documentelor este eliminată.
O administrație modernă
Tranziția către o abordare digitală, elimină birocrația și îmbunătățește interacțiunile dintre instituție și cetățenii. Această modernizare sporește eficiența și permite o gestionare transparentă a proceselor, consolidând astfel imaginea unei administrații proactive și orientate către nevoile utilizatorilor săi.
Fluxuri rapide, eficiență ridicată
Utilizarea semnăturilor electronice se manifestă în fluxuri rapide și eficiență ridicată. Prin această tehnologie, procesele devin mai agile, semnăturile pot fi aplicate instantaneu, iar documentele pot circula rapid între părți. Rezultatul: eficiență crescută și un timp de răspuns redus pentru operațiuni.
Cel mai înalt grad de securitate
Beneficiul-cheie al semnăturilor electronice este gradul înalt de securitate. Tehnologiile avansate de criptare și autentificare folosite garantează protejarea completă a integrității documentelor și a identității semnatarului, oferind încredere atât pentru cetățeni, cât și pentru instituții, în toate interacțiunile digitale.

Funcționalitățile modulului Semnătură Electronică
Modulul Semnătură Electronică oferit de Regista duce instituția la un nivel de digitalizare superior, contribuind la accelerarea și eficientizarea proceselor, simplificarea și securizarea interacțiunilor, în timp ce resursele sunt utilizate cu inteligență, iar administrația capătă o dimensiune modernă. Totodată, se atinge un nivel înalt de securitate în ceea ce privește confidențialitatea și siguranța datelor, asigurând în același timp autenticitatea, în conformitate cu prevederile UE, eIDAS.
- Ajută primăria să digitalizeze integral toate interacțiunile cu cetățenii;
- Simplifică și eficientizează comunicarea cu utilizatorii prin eliminarea documentelor fizice;
- Asigură cel mai înalt grad de securitate pentru date sensibile;
- Achiziția certificatului de semnătură electronică calificată se face doar de către persoane fizice, online, prin intermediul portalului eGuvernare;
- Costul unui certificat de semnătură electronică este de 149 RON și oferă valabilitate 1 an;
- Cetățenii pot semna nelimitat documente, în perioada de valabilitate a certificatului;
- Obținerea certificatului asigură și validarea identității cetățeanului;
- Funcționarii pot seta diferite praguri de securitate pentru fiecare categorie de documente;
- Asigură accesibilitate de pe desktop și mobil;
Modulul Semnătură Electornică este dezvoltat în parteneriat cu Namirial

Înființată în anul 2000 în Senigallia, din ideea a doi antreprenori vizionari care cred cu tărie în transformarea digitală a afacerilor, Namirial este o companie multinațională care oferă soluții software și servicii digitale de încredere pentru digitalizarea companiilor din sectorul privat și a organizațiilor din administrația publică.
Serviciile și soluțiile Namirial sunt agregate într-o singură platformă care include aplicații pentru identificarea și autentificarea utilizatorilor, fluxuri de lucru pentru gestionarea semnăturilor, furnizarea certificatelor pentru generarea semnăturilor electronice și sigilii electronice, proceduri de arhivare pe termen lung, soluții de facturare electronică și servicii de comunicare certificată.
Aplicația numărul 1 din România
Regista este folosită zilnic de peste 1100 de clienți din toate județele României, atât în instituții publice, cât și în companii private.
Apasă pe un județ de pe hartă sau pe butonul de mai jos pentru a vedea primăriile care folosesc Regista.
Instituții publice
- Consilii Județene, Primării, Prefecturi
- Instituții de învățământ
- Instituții de sănătate
- Direcții de asistență socială
- Regii autonome
- Administrarea domeniului public
- Transport public
- Salubritate
- Alimentare apă
Companii private
- Servicii
- Industrie
- Comerț
- Financiar bancar
- Asigurări
- Farmaceutic
- Transport și Turism