Regista vă ajută să economisiți timp! Programați-vă online prin portalul e-Guvernare 

Aducem îmbunătățiri constante aplicației noastre, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor concrete ale cetățenilor și ale funcționarilor publici. În acest sens, la finalul lunii august, am lansat modulul destinat Programărilor online, disponibil prin portalul public e-Guvernare. 

Noul modul al aplicației Regista se adresează cetățenilor care au nevoie să facă anumite programări la primărie. Aceștia au acum posibilitatea de a evita cozile de la sediul instituției.

Astfel, vă oferim posibilitatea de a vă programa simplu și rapid pentru:

  1. Audiențe – la primar, viceprimar sau secretar;
  2. Starea civilă – programări pentru căsătorii civile;
  3. Acte de identitate – eliberarea Cărților de identitate.

De ce să vă programați online?

Modulul vine cu o serie de beneficii pentru cetățenii care doresc să facă o programare la primărie. Cu ajutorul programărilor online, se diminuează cozile la sediul instituției și astfel câștigați timp. Tot ce trebuie să faceți este să vă prezentați la primărie la data și ora stabilite. 

În situațiile în care apar schimbări în programul primăriei, iar o audiență nu mai poate fi onorată, atunci instituția respinge programarea. În acest fel, veți fi informați din timp, pentru a nu vă mai prezenta la sediu. 

Mai mult, formatul modulului este unul intuitiv și ușor de utilizat, fiind accesibil de pe orice dispozitiv. 

Cum puteți face o programare?

Dacă știți adresa, accesați portalul public, iar dacă doriți să verificați dacă primăria folosește portalul public Regista vă invităm să consultați pagina Primării digitalizate de Regista.

În portalul e-Guvernare, selectați pagina Programări online și apoi tipul pentru care doriți să faceți o programare la primărie astfel veți fi redirecționat către o pagină din care puteți selecta data și ora dorită. Ca procesul să fie cât mai simplu, veți avea la dispoziție un calendar în care veți putea vedea intervalele disponibile. 

Pasul următor este să completați formularul cu datele dumneavoastră de contact. După trimiterea programării, veți primi un e-mail de confirmare a adresei de e-mail și a datei și orei selectate. Este foarte important să confirmați programarea pe e-mail, în maximum 15 minute. Altfel, intervalul selectat devine din nou disponibil publicului.

Dacă se confirmă în cele 15 minute, atunci veți fi din nou notificați prin e-mail cu privire la înregistrarea programării în sistemul primăriei. Când programarea este aprobată, veți primi un e-mail cu un număr unic de înregistrare și detalii referitoare la tipul programării, data și ora la care trebuie să vă prezentați. 

În cazul în care programarea va fi respinsă, veți primi și un mesaj însoțit de  motivul pentru care nu a fost înregistrată.  

 

Cum facilitează modulul activitatea funcționarilor?

Utilizatorii aplicației Regista vor primi un e-mail prin care vor fi anunțați de faptul că un cetățean a făcut și a confirmat o programare online. Toate aceste programări vor fi adăugate automat în listă, la care vor avea acces numai administratorii și utilizatorii care sunt adăugați pe registrul Programări online. În această secțiune, programările vor intra cu starea Nouă, iar funcționarii vor avea opțiunea a aproba sau de a respinge.

De asemenea, utilizatorii Regista au posibilitatea de a adăuga o programare (din portalul public), în situațiile în care cetățenii se prezintă la sediul primăriei sau solicită telefonic acest lucru. 

Procesul de gestionare și soluționare pentru programările primite prin portalul e-Guvernare este similar cu cel pentru modulele, Formulare electronice sau Sesizări online.

Funcționarii cu cont de utilizator pot consulta Manualul de utilizare Regista disponibil în aplicație, selectând secțiunea Portal public e-Guvernare, pagina Programări online pentru a afla cum să seteze și cum să gestioneze programările primite.

În concluzie, noul modul destinat Programărilor online se adresează cetățenilor. Aceștia pot stabili online, de acasă sau birou, anumite programări care pot fi rezolvate de primăria lor. Modulul își propune să eficientizeze timpul de procesare pentru activități și să ofere transparență cetățenilor în ceea ce privește programul public al primăriei.

Dacă aveți sugestii referitoare la îmbunătățirea calității serviciilor la nivel de funcționalitate, care nu au fost acoperite de aplicație, ne puteți scrie la adresa de e-mail [email protected].

Back To Top