Taxele locale, amenzile și impozitele, achitate către primărie direct din aplicația Regista. Lansare Plata impozitelor. Cum funcționează?

Regista este acum singurul portal complet de digitalizare care oferă și posibilitatea plății taxelor locale, amenzilor și impozitelor direct către primărie. Modulul de plăți are deja setate taxele prevăzute în Codul Fiscal, funcționarul trebuind doar să introducă valoarea acesteia în aplicație. În plus, se pot adăuga ușor noi taxe stabilite individual de fiecare primărie.

Recent am lansat în cadrul modulului de Plăți Online și opțiunea pentru plata impozitelor direct din Portalul public e-Guvernare Regista. După activarea modulului, contribuabilii pot achita în siguranță impozitele direct către primărie.

Plati online Regista

Modulul de Plăți Online ajută administrația locală să crească gradul de colectare a taxelor locale. Cetățenii au de acum acces la o modalitate rapidă și simplă, de la distanță de a achita contribuțiile la bugetul local.

Totodată, Regista este singura aplicație care permite calculul automat al valorii taxelor locale pe baza criteriilor stabilite prin actele normative, fie că este vorba de suprafață, procent, număr persoane, etc.

Modulul de taxe permite astfel o mai bună transparență față de contribuabil, deoarece acesta va putea consulta mult mai ușor actul normativ prin care s-a stabilit formula de calcul pentru taxa de interes pentru el și va putea vedea inclusiv formula de calcul. Astfel, cetățenii sau companiile nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la primărie pentru a afla cât au de plătit pentru fiecare taxă.

Care sunt beneficiile modulului Plăți online – Impozite?

  • Reduce aglomerația la ghișeele și sediul primăriei, precum și încărcarea funcționarilor publici care încasau până acum aceste taxe. 
  • Plata se poate face de la distanță, nu mai este necesară deplasarea la sediul instituției. Astfel, și persoanele aflate în străinătate pot achita imediat taxele.
  • Activare rapidă (în aceeași zi în care se semnează contractul). Nu este necesară nici o dezvoltare suplimentară pentru integrare cu aplicațiile primăriei.
  • Plată rapidă, fără costuri suplimentare. Cetățenii au 0% comision pentru plata online, iar transferul se face direct către primărie.
  • Evidența plăților. Cetățeanul are acces oricând la întregul istoric al plăților efectuate. Nu mai este nevoie să păstreze chitanțe pentru a dovedi plata taxelor

Modulul dedicat Plăților Online are scopul de a înlesni interacțiunea dintre primărie și cetățean și de a sprijini autoritățile locale în creșterea gradului de colectare a taxelor. În acest fel, Regista devine un instrument esențial în generarea de fonduri pentru investiții în comunitate.

Cum funcționează modulul Plăți online – Impozite?

  • Plata impozitelor este încasată în contul de trezorerie setat de primărie din Aplicația Regista. După încasarea plăților, este necesar accesarea softului de taxe și impozite, căutarea contribuabilului după nume și CNP sau CUI și actualizarea rolului cu sumele care au fost plătite.
  • Toate sumele încasate la impozite, se vor regăsi în contul colector. Astfel, funcționarul trebuie să transfere banii din contul colector în conturile specifice pentru fiecare tip de impozit.

Modulul pentru Plăți Online contribuie la creșterea ratei de încasări pentru bugetul local.

De exemplu, pentru a înțelege mai bine procesul de implementare, puteți vizualiza pagina Primăriei Comunei Găgești care până de curând oferea posibilitatea încasării banilor la bugetul local doar cash, iar cu ajutorul aplicației Regista acum încasează online amenzi, taxe locale și impozite.

Pentru activarea modulului Plăți online, ne puteți scrie la adresa de e-mail [email protected].

Back To Top