Gala Regista 2022: Un eveniment despre schimbare și digitalizare

Pe 20 ianuarie 2022, Regista a găzduit primul eveniment național în care au fost premiate primăriile și instituțiile care s-au remarcat în procesul de digitalizare în anul 2021. Evenimentul a fost organizat online și poate fi urmărit pe pagina de Facebook Regista.

Gala Regista 2022

Pe parcursul evenimentului au fost dezbătute subiecte importante despre noile provocări și oportunități din 2022 în contextul alocării fondurilor PNRR digitalizării, dar și despre modificările legislative aferente. În cadrul evenimentului, Regista a anunțat introducerea de noi funcționalități în platformă: cum ar fi dezvoltarea modulului Plăți Online împreună cu cea mai mare bancă din România, Banca Transilvania. Dar și parteneriatul cu Namirial, în contextul dezvoltării servicilor de identificare la distanță și semnătură electronică.

Gala Regista a reunit reprezentanți ai instituțiilor și administrației publice centrale, regionale și locale din toate județele României care au furnizat informații despre soluțiile găsite și impactul digitalizării asupra comunităților.

Iată o parte din mesajul transmis de Klemens Himpele, Directorul de Tehnologia Informației și Comunicații de la Primăria din Viena, pentru primarii din România:

“Digitalizarea este unul dintre subiectele importante ale momentului. E necesară și da, trebuie să capete o formă atractivă. Dar digitalizarea este și despre valoarea pe care o aduce.

În final, ceea ce contează este ca populația orașelor și satelor pe care le conduceți să fie scopul central și adevăratul beneficiar al lucrurilor pe care le faceți cu ajutorul instrumentelor digitale.

La Viena așa procedăm!”

Dar și primarul orașului belgian Leuve, Mohamed Ridouani, a transmis un mesaj primăriilor din România:

”Un lucru important pentru mine și pentru Leuven este că tehnologia, transformarea digitală și tot ce e software, de fapt, ajută și susține scopurile și strategiile noastre. Nu invers.

Acesta e primul lucru pe care vreau să vi-l spun. Începeți cu instituția pe care o conduceți și cu orașul vostru și gândiți-vă: care sunt principalele procese pe care le desfășor? Cum să îmi ajut oamenii? De ce e nevoie, aici, în ceea ce privește planificare urbană, servicii publice, sportul, cultura, recreerea și așa mai departe?”

Prezenți în cadrul evenimentului au fost și reprezentanți ai companiilor private și specialiști în digitalizare și e-Guvernare precum:

  • Alexandru Lăpușan, CEO, Zitec
  • Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead, Microsoft
  • Silvia Ionescu, Head of Ecommerce, Banca Transilvania
  • Adrian Dinculescu, Managing Director, Namirial
  • Tudor Roșca, City Manager, Primăria Sectorului 1, București

Reprezentanți companii private

În timpul evenimentului s-a desfășurat și o tombolă în care au participat toți cei înscriși la Gală și care au urmărit în direct prezentarea. Au fost înmânate premii totale în valoare de 1.000 euro.

Momentul de final al primei Gale Regista 2022 s-a încheiat cu un recital LIVE de excepție din partea lui Dămian Drăghici împreună cu trupa sa.

Damiam Draghici

Mulțumim co-organizatorilor evenimentului SpotMedia, susținătorilor Europa FM, partenerilor: Zitec, Microsoft, Banca Transilvania, Namirial și partenerilor media: TotalPR, Wall-Street.ro, 9AM.ro, start-up.ro, Ghidul Primãriilor, AGERPRES, BizPLUS, Economistul și Ziarul Bursa.

Pentru mai multe detalii despre aplicația Regista, pentru solicitări demo gratuit sau alte informații, vă rugăm să ne scrieți prin formularul de pe website sau să ne contactați prin e-mail la [email protected].

Împreună construim România digitală!

Back To Top