Digitalizarea Primariei Năvodari: Cum a schimbat Regista modul de interacțiune cu cetățenii

Digitalizarea a adus schimbări majore în modul în care instituțiile publice din întreaga lume interacționează cu cetățenii. În ultimii ani, România a început să se alinieze acestei tendințe prin accelerarea procesului de digitalizare, ajutată de comunitățile care au înțeles importanța tehnologiei în îmbunătățirea relațiilor cu cetățenii și oferirea de soluții și servicii care pun cetățeanul în prim plan. Digitalizarea Primăriei Năvodari este un exemplu remarcabil de succes în ceea ce privește modernizarea serviciilor publice și îmbunătățirea modului de interacțiune cu cetățenii.

 

Costel Dumitrascu digitaizarea Primariei Navodari cu Regista

În acest interviu, vom discuta cu viceprimarul Costel Dumitrașcu despre modul în care implementarea soluțiilor digitale a schimbat viața cetățenilor din orașul său. Vom explora modul în care Năvodari a folosit tehnologia pentru a simplifica procedurile administrative și pentru a îmbunătăți accesul la serviciile publice, precum și provocările și oportunitățile aduse de digitalizare, dar și despre despre cum arată viitorul municipiului Năvodari în ceea ce privește transformarea digitală.

 

1. Ați obținut, la prima ediție a Galei Regista, premiul pentru cea mai bună prezență în mediile sociale. Cum ați reușit această performanță?

Pentru a obține acest premiu, am investit timp și resurse în dezvoltarea unei strategii eficiente de comunicare și promovare a activităților și proiectelor Primăriei Năvodari pe rețelele sociale. Am identificat canalele cele mai potrivite pentru a ajunge la publicul nostru țintă și am dezvoltat conținut relevant și atractiv, adaptat specificului fiecărui canal.

De asemenea, am acordat o mare atenție interacțiunii cu cetățenii, răspunzând prompt la întrebările și sugestiile lor și organizând sondaje de opinie și consultări publice online pentru a implica comunitatea în deciziile noastre. Prin aceste acțiuni, am reușit să creștem gradul de încredere al cetățenilor în instituția noastră și să le oferim oportunitatea de a-și exprima opinia și de a fi parte activă a procesului decizional.

În concluzie, premiul pentru cea mai bună prezență în rețelele sociale este o recunoaștere a angajamentului nostru de a fi o administrație modernă, deschisă și transparentă, care folosește cele mai noi tehnologii și instrumente de comunicare pentru a fi la dispoziția cetățenilor și a îndeplini nevoile lor.

 

2. Cum a fost anul 2022 pentru Primăria Năvodari din punct de vedere al digitalizării? Ce reușite ați obținut și ce probleme ați întâmpinat?

E mult de discutat la acest capitol. Pentru mine digitalizarea nu înseamnă un formular și un site, digitalizarea este procesul prin care Primăria Năvodari a reușit să simplifice interacțiunea dintre cetățean și instituțiile publice.

Adevărata digitalizare trebuie să-și lase amprenta asupra timpilor de rezolvare a demersurilor inițiate de cetățean, de plătitorul de taxe și impozite. Dacă o soluție aduce aport pozitiv atât în transparentizare, cât și în timpii de finalizare a proceselor administrative, atunci o putem numi soluție eficientă. Așa s-ar descrie în linii mari o digitalizare în adevăratul sens al cuvântului.

În ceea ce privește anul 2022, pot spune că am făcut progrese semnificative în direcția digitalizării la Primăria Năvodari. Am reușit să implementăm noi soluții și să îmbunătățim cele existente, astfel încât să putem oferi cetățenilor și agenților economici un serviciu public mai eficient și mai simplu. Printre reușitele noastre se numără creșterea numărului de servicii online disponibile, precum și dezvoltarea unui portal pentru plățile online de taxe și impozite. Am reușit să reducem timpii de așteptare pentru cetățeni și să eliminăm birocrația inutilă prin intermediul soluțiilor digitale. De asemenea, prin intermediul aplicației Regista, am implementat un sistem de monitorizare și de raportare a problemelor semnalate de cetățeni, ceea ce ne-a permis să răspundem mai rapid și mai eficient la nevoile lor.

 

digitaizarea Primariei Navodari cu Regista

3. Cum s-a schimbat viața cetățenilor prin digitalizarea Primăriei Năvodari?

Digitalizarea a adus o schimbare semnificativă în viața cetățenilor, oferindu-le posibilitatea de a rezolva multe dintre problemele lor online, evitând astfel cozile lungi și pierderea timpului la ghișee. În plus, datorită platformei Regista, cetățenii pot să-și urmărească solicitările și să primească notificări atunci când acestea sunt procesate sau să trimită documente scanate, economisind astfel timp și resurse. Prin aceste schimbări, viața cetățenilor s-a simplificat și s-a modernizat, ceea ce a dus la o îmbunătățire semnificativă a experienței lor.

 

 

4. Care a fost cea mai mare provocare în relația cu cetățenii?

Una dintre cele mai mari provocări în relația cu cetățenii a fost renunțarea la interacțiunea fizică cu funcționarii. Deși toate detaliile și procedurile sunt disponibile pe site-ul instituției, mulți cetățeni încă preferă să primească răspunsuri personalizate la diversele lor întrebări sau nelămuriri. Cu toate acestea, prin digitalizare, am reușit să reducem semnificativ necesitatea interacțiunii fizice cu cetățenii și să îi aducem mai aproape de instituție prin oferirea de servicii online și prin intermediul platformei noastre de comunicare. Planificăm să continuăm dezvoltarea acestei platforme în 2023, pentru a putea oferi un suport și o comunicare eficientă cu cetățenii noștri.

 

5. Care a fost cea mai mare satisfacție în urma digitalizării?

Odată cu digitalizarea, cea mai mare satisfacție este că cetățenii din Năvodari pot economisi timp și resurse prețioase. Prin eliminarea proceselor manuale și a documentelor fizice, cetățenii pot completa și trimite documentele online, iar funcționarii pot procesa aceste documente mult mai rapid și eficient. În plus, eliminarea proceselor manuale și a documentelor fizice reduce riscul de erori umane și pierderi de documente. Această eficiență și precizie a proceselor poate duce la îmbunătățirea satisfacției cetățenilor și a funcționarilor publici, precum și la creșterea încrederii în Primăria Năvodari.

 

Digitaizarea Primariei Navodari cu Regista

6. Care este cea mai mare problemă cu care vă confruntați în implementarea digitalizării?

În ceea ce privește implementarea digitalizării, una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este necesitatea arhivării fizice a documentelor, conform legislației actuale. Deși cetățenii pot completa formularele online și pot trimite documentele scanate, funcționarii încă trebuie să le printeze și să le îndosarieze, ceea ce consumă timp și resurse semnificative. Pentru a face ca digitalizarea să fie mai eficientă, este nevoie de o schimbare a legislației astfel încât să nu mai fie necesară arhivarea fizică a documentelor. Până atunci, digitalizarea este doar unidirecțională și nu poate fi complet implementată în mod eficient.

 

7. Ce planuri aveți în continuare pentru digitalizarea Primăriei Năvodari în 2023?

Pentru anul 2023, avem planuri ambițioase de a îmbunătăți și mai mult procesul de digitalizare în cadrul Primăriei Năvodari. Printre acestea se numără implementarea unei alternative la soluția de plăți online pe care o folosim în prezent, astfel încât să putem oferi mai multe opțiuni de plată și să îmbunătățim experiența utilizatorilor. De asemenea, dorim să introducem semnătura digitală atât pentru funcționari, cât și pentru cetățeni, pentru a reduce timpul și costurile asociate cu semnarea și arhivarea documentelor în format fizic. Planificăm, de asemenea, să continuăm colaborarea cu alte instituții și să împărtășim experiența noastră în digitalizare pentru a contribui la dezvoltarea procesului de digitalizare la nivel național.

 

Dacă și ai nevoie să fii mai aproape de comunitatea ta prin interacțiune digitală, îți recomandăm să testezi aplicația Regista pentru a vedea cum poate aceasta să te ajute în procesul de transformare tehnologică. Poți testa gratuit toate modulele și avantajele aplicației timp de 30 de zile, pentru a vedea cum poți optimiza procesele și pentru a economisi timp prețios.

Cu ajutorul Regista, poți face pasul spre o administrație modernă și eficientă, care să răspundă nevoilor cetățenilor și să îi aducă mai aproape de instituție. Solicită un demo gratuit și începe astăzi călătoria spre digitalizare cu Regista!

Back To Top