Ce înseamnă certificatele ISO și care sunt beneficiile acestora?

ISO (Organizația Internațională de Standardizare) este o organizație internațională independentă, neguvernamentală, care dezvoltă standarde pentru a asigura calitatea, siguranța și eficiența produselor, serviciilor și sistemelor.

Certificările ISO există pentru diverse domenii, iar fiecare dintre ele are standarde și criterii separate. Aceste certificări ajută companiile să fie mai eficiente și să îmbunătățească satisfacția clienților. Compania Zitec, lider pe piața de IT & Digital Marketing din România deține două certificate acordate de Organizația Internațională de Standardizare: ISO 9001:2015 și  ISO 27001:2017. Aplicația Regista este dezvoltată de specialiști din cadrul Zitec, iar în acest context, beneficiază de toate standardele certificatelor ISO.

Standardele de certificare contribuie la menținerea relevanței produselor și serviciilor noastre. Atunci când standardele se schimbă, ne adaptăm și noi noilor schimbări. Când lucrăm cu clienți noi, le trimitem detaliile noastre de certificare ale companiei, pentru a avea garanția că standardele ISO vor fi îndeplinite.

Ce înseamnă Certificarea ISO 9001?

Certificatul ISO 9001 reprezintă standardul internațional pentru sistemul de management al calității și este folosit de companii pentru a controla calitatea produselor.

Această certificare demonstrează faptul că Zitec îndeplinește standardele de calitate impuse de Organizația Internațională de Standardizare. ISO 9001 impune companiei noastre să definească și să urmeze un sistem de management al calității care este adecvat și eficient, dar și să identifice aspectele care pot fi îmbunătățite și să ia măsuri în direcția acestora.

Atunci când competiția din aria de activitate devine tot mai intensă, ISO 9001 confirmă că ne putem atinge în mod consecvent toate obiectivele stabilite. Certificarea minimizează riscurile clienților noștri de a achiziţiona un produs slab calitativ. 

Beneficiile ISO 9001

Certificarea vine cu o serie de avantaje atât pentru Zitec, cât și pentru clienții care utilizează serviciile oferite de companie: 

 • Creșterea nivelului de satisfacție al clienților;
 • Respectarea cerințelor pe care le solicită anumiți clienți;
 • Obținerea încrederii partenerilor de pe piață;
 • Diferențierea de produsele concurente;
 • Găsirea unor noi oportunități de dezvoltare;
 • Adăugarea unui plus de valoare pentru companie;
 • Atestarea calității actului managerial și progresul permanent al organizației;
 • Încrederea terților în ceea ce privește calitatea serviciilor.

Ce înseamnă Certificarea ISO 27001?

ISO/IEC 27001 este principalul standard pentru managementul securităţii informaţiei, publicat de către Organizația Internațională de Standardizare (ISO) și Comisia Electrotehnică Internațională (IEC).

În cadrul unei companii, informațiile circulă constant între departamente, în diverse forme, iar protejarea datelor este o necesitate reală. În acest context, ISO/IEC 27001 oferă o abordare sistematică şi bine structurată care protejează confidenţialitatea informaţiei, asigură integritatea datelor şi îmbunătăţeşte disponibilitatea sistemelor informatice.

Acest standard asigură securitatea pe termen lung. ISO 27001 se bazează pe implementarea unor politici, proceduri și metode de securitate care sunt menite protejării informațiilor și resurselor Zitec și respectiv Regista.

Beneficiile ISO 27001

Standardul oferit de acest certificat este esențial mai ales în sectoarele în care protecția datelor este critică. Iată care sunt principalele avantaje ale acestei certificări: 

 • Dezvoltarea unei culturi a sigurantei;
 • Reducerea și gestionarea expunerii la factorii de risc ce amenință securitatea informațiilor;
 • Protejarea datelor și informațiilor organizației;
 • Sporirea încrederii din partea angajatilor, clientilor și altor părți interesate;
 • Îmbunătățirea imaginii companiei, datorită interesului față de siguranța informațiilor;
 • Avantaj în fața concurenței;
 • Clienți mai mulțumiți, care apelează în continuare la serviciile companiei.

În concluzie, certificatele ISO obținute de compania Zitec le oferă clienților noștri garanția achiziţionării unor produse de o înaltă calitate. Astfel, aplicația Regista beneficiază de toate standardele certificatelor ISO, aplicând proceduri și metode de securitate menite protejării informațiilor înregistrate.

Back To Top