Caravana Regista digitalizează România

Pandemia provocată de noul SARS-CoV-2 a determinat majoritatea industriilor să se adapteze unor schimbări majore, pentru a limita răspândirea virusului. Noile reguli impuse în acest sens au afectat și industria hotelieră, iar în acest context, ne-am adaptat și noi modul de promovare al serviciilor Regista.

Luna aceasta am închiriat o rulotă, cu ajutorul căreia am pornit prin țară pentru a face cunoscute serviciile aplicației noastre. Caravana Regista a promovat digitalizarea instituțiilor publice, în localități din județele Olt, Mehedinți și Vâlcea. 

În prezent, aplicația este folosită în peste 500 de primării și companii din 40 de județe. La nivel național, aplicația Regista are 9.000 de utilizatori care au înregistrat de-a lungul timpului peste 8 milioane de documente.

Rezultatele înregistrate de Caravana Regista

Prin prezentarea directă a funcționalităților Regista – aplicație de registratură și management al documentelor – au fost digitalizate patru localități.

La începutul lunii iunie, autorulota a pornit la drum prin țară și a început cu digitalizarea a două localități din zona de frontieră cu Serbia, Burila Mare și Gogoșu, din județul Mehedinți. 

În zilele următoare, Caravana Regista a ajuns în județul Vâlcea, unde localitățile Tetoriu și Făurești au decis că vor să-și schimbe modul de lucru și să reducă birocrația la nivelul instituțiilor publice, cu ajutorul aplicației Regista. 

Pentru că ne dorim să eficientizăm munca funcționarilor din cât mai multe instituții publice din România, Caravana Regista va pleca din nou, la finalul lunii iunie, și va ajunge în județele Caraș-Severin și Mehedinți. 

Pentru a urmări traseul Caravanei, puteți da follow paginii noastre de Facebook.

Beneficii constante pentru cetățeni și instituții

Cu ajutorul Caravanei Regista, am prezentat cu ușurință beneficiile aplicației și am explicat în detaliu cum putem ajuta în procesul pentru reducerea birocrației. Astfel, în aceste zile, am prezentat beneficii precum acordarea consultanței gratuite pentru integrarea aplicației Ghiseul.ro, operată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în portalul public e-Guvernare al primăriilor înrolate. 

Înrolarea primăriilor în Ghișeul.ro și integrarea cu aplicația Regista le va permite cetățenilor să plătească mult mai ușor taxele, impozitele și amenzile, online și în siguranță, direct pe site-ul primăriei de care aparțin. În acest context, sprijinim cetățenii să evite drumurile la sediile primăriilor și susținem distanțarea socială, în contextul limitării răspândirii COVID-19. 

De avantajele aplicației Regista beneficiază și Primăria Bălcești, județul Vâlcea, acolo unde procesul de lucru a fost eficientizat, iar timpul de răspuns pentru solicitările cetățenilor a fost redus semnificativ.

„Procesul de gestionare a documentelor a devenit mult mai ușor de când folosim Regista, iar comunicarea între departamente este mult îmbunătățită. Pe de altă parte, și timpul de răspuns pentru solicitările venite din partea cetățenilor noștri a fost redus semnificativ, aceștia având posibilitatea să verifice online stadiul în care se află cererile lor fără a se mai deplasa la sediul nostru. În plus, aplicația este foarte ușor de folosit, mai ales că nu necesită instalare, putând fi accesată direct din browser”, a precizat Constantin Aleca, primarul orașului Bălcești, județul Vâlcea.

În concluzie, cu ajutorul Caravanei Regista ne dorim să automatizăm și să eficientizăm cât mai mult activitățile din instituțiile locale, prin modulele de registratură electronică, managementul documentelor și e-Guvernare. Aplicația Regista facilitează atât comunicarea dintre departamentele unei instituții, cât și dintre funcționari și cetățeni, pentru o rezolvare rapidă și mult mai organizată a solicitărilor primite.

Pentru sugestii referitoare la îmbunătățirea calității serviciilor la nivel de funcționalitate, care nu au fost acoperite de aplicație, ne puteți scrie la adresa de e-mail [email protected]Dacă nu utilizați încă aplicația Regista, noi vă oferim trei luni de licenţă gratuită pentru activarea modulelor Managementul documentelor şi e-Guvernare ale Regista.

Back To Top