Aplicația Regista este disponibilă acum și în limbile minorităților

Aducem îmbunătățiri constante aplicației Regista, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor concrete ale clienților noștri.

În majoritatea localităților aflate în apropierea graniței României, există comunități de minorități vorbitoare de limbi precum maghiară, germană, sârbă sau rusă. De asemenea, am ținut cont și de gradul ridicat de utilizare a limbii maghiare în județe precum Harghita sau Covasna. Ca Regista să poată fi utilizată cu ușurință și în zonele cu diversitate etnică, am adăugat în aplicație opțiunea de schimbare a limbii.

De ce a fost necesară traducerea aplicației Regista?

Vrem să ajutăm instituțiile publice să comunice mai ușor și mai organizat cu cetățenii, indiferent de limba lor maternă. Astfel, prin modulele e-Guvernare aducem toți cetățenii mai aproape de primărie!

Oferind mai multe opțiuni lingvistice, le dăm posibilitatea tuturor să utilizeze cu ușurință serviciile noastre. Ne dorim să oferim tuturor utilizatorilor aplicației conținut de calitate în limba maternă. Este important ca toată lumea să se simtă confortabil atunci când utilizează Regista, iar acest lucru este mai ușor de realizat în propria lor limbă. 

De asemenea, în cazul primăriilor și a altor instituții publice, opțiunea de a schimba limba aplicației duce la îmbunătățirea comunicarii dintre funcționari și cetățeni.

Primaria Sîncraiu de Mureș se numără printre instituțiile publice care a comunicat pe Facebook utilizarea Regista, atât în limba română, cât și în maghiară. Drept rezultat, mesajul primăriei a ajuns la un număr mare de cetățeni, indiferent de limba maternă. Postarea a primit un număr mare de aprecieri, comentarii pozitive și a fost distribuită de zeci de utilizatori.

În ce limbi poate fi utilizată Regista?

Din a doua jumătate a anului, aplicația Regista poate fi utilizată atât în română, cât și în engleză sau maghiară. Pentru a schimba limba în care rulează aplicația, trebuie să accesați secțiunea Setări, din meniul afișat în stânga. Ulterior, selectați secțiunea Setări afișare registratură. Aici puteți să selectați limba dorită și să salvați modificările.

Având în vedere faptul că Portalul Public e-Guvernare este unul de interes major pentru cetățeni, pe lângă limba română, acesta poate fi utilizat și în engleză, maghiară, germană sau rusă. În acest fel, ne asigurăm că toate serviciile oferite de portal pot fi utilizate cu ușurință de toți cetățenii. 

Regista vine în sprijinul unui număr tot mai mare de instituții publice și private din România. Adăugarea unei opinii de schimbare a limbii în care rulează aplicația a devenit o necesitate. 

Aducem constant îmbunătățiri aplicației Regista pentru a asigura o utilizare optimă atât pentru clienții noștri, cat și pentru cetățeni. De la începutul acestui an, am inclus noi formulare electronice, am schimbat designul aplicației pentru a fi mai ușor de utilizat, am introdus module pentru Sesizări și Programări online, dar și multe alte noi funcționalități.

Dacă aveți sugestii referitoare la îmbunătățirea calității serviciilor la nivel de funcționalitate, care nu au fost acoperite de aplicație, ne puteți scrie la adresa de e-mail [email protected].

 

Back To Top